2009. december 22., kedd

sertéskocsonya



A kocsonyát nagyon szeretem, nem múlhat el Tél nélküle. Nem kell nagy adag csak annyi, hogy kétszer jóllakjak belőle. Veszek 2 malackörmöt, egy fület, egy darab bőrt, 20 dkg lapockát, 2 nagy répát, 1 nagy fej hagymát. A hozzávalókat szigorúan egészben egy lábasba teszem, zom, mellé rakom a teatojást amibe teszek 8 szem fekete borsot és annyi fokhagyma gerezdet amennyi csak belefér. Felöntöm vízzel és forrás után takarékon főzöm 2 órát úgy, hogy a fedő ne legyen teljesen rajta. Ha kész, kiveszem a répát és a lapockát, felszeletelem és műanyag tányérokba osztom pár szelet főtt tojással. A levet átszűröm és rászedem. Ha kihűlt, beteszem a frigóba.
Tálaláskor a műanyag tányért egy porcelánra fordítom, így a tetejére kerül a husi, a répa és a tojás. Szebb is, látványosabb is és formára is egész :)

Mi lesz a többi cuccal ami benne főtt?

A bőrt kidobom, de a körmöket és a fület egy jénaiba teszem mert azokat tormával és puha kenyérrel reggelire befalom :)

Nincsenek megjegyzések: