2010. január 1., péntek

újévi malacsült




Azt találtuk ki, hogy szilveszterkor mi is malacot sütünk, hogy az újévben tuti nekünk is legyen malacunk!
Tudom, tudom, senki nem süt malacot ilyenkor, de mi elhatároztuk, ehhez ragaszkodtunk magunkra vállalva az úttörő szerepet :)

Andreja barátném (Isten áldja!) a Csarnokban csodás bőrös zsenge malachúsra tett szert, elmondása szerint egy csinos hentesfiú közbenjárásával aki azt ajánlotta neki, hogy bátran vegyen 2 kg-ot szívesen hazakíséri ha nehéznek bizonyulna a coca.
Hááát, többek között ezért szeretünk a Nagycsarnokba henteshez járni...
:)
Megjött a hús, került rá bőven: só, kakukkfű, bors, brutál mennyiségű fokhagyma.
A kuktába tettünk 3 púpozott fafakanálnyi disznózsírt és beleültettük a vágott sertésrészeket. A forró zsírban pirosra sütöttük a húsok mindkét oldalát ezután öntöttünk rá 1,5 dl vizet és rátettük a kuktára a fedőt. Amikor feljött a szelep (forrt) takarékra vettük a lángot és pároltuk kerek 60 percet. A húsokat kivettük, egy tűzálló tálba tettük, fűszereztük (só, bors, kakukkfű, fokhagyma, sertéssült fűszersó) a kuktában maradt levéről pedig elforraltuk a vizet, hogy megkapjuk a sűrű, sötét pecsenyelevet, amivel nyakon öntöttük a röfidarabokat.

Sütőbe tettük, meglocsoltuk egy merőkanál sörrel és resre sütöttük.
Alsó-fölső sütés, 220 °C, 20 perc.
Nagyon finom lett, a képek magukért beszélnek :)

Nincsenek megjegyzések: