2010. február 9., kedd

hortobágyi húsos palacsinta


Becky barátnőm mondta amikor először evett, hogy ilyen találékonyságra csak a magyarok képesek.
Egy "sütit" megcsinálnak sós változatban is csak azért, hogy aztán pörkölttel ehessék...
Ez így igaz :)
Egyáltalán nem bonyolult metódusa a következő:

Sütök
10 db sós palacsintát.
Készítek 40 dkg darált csirkemellből egy sűrű, hagyományos pörköltet (hagyma, paradicsom, paprika, piros paprika, só, bors, petrezselyem).
Ha minden kész, a paprikás csirkét a palacsintákba kanalazom, feltekerem, széleit benyomkodom.
A szaftjához keverek
egy kis pohár tejfölt és ráöntöm a rollnikra.
Egy jó köménymagos tojásleves mellé szoktam készíteni, mindig nagy megelégedésre :)

Nincsenek megjegyzések: