2011. december 17., szombat

Bor halhoz

Sokaknak fejtörést okozhat milyen bort tegyenek a karácsonyi halvacsorához az asztalra. Jogosan :)

Ajánlok egy 2009-es villányi Chardonnay-t Gere Tamás és Zsolt Pincészetéből, amivel nem hogy nem hibázhatunk de meg is leszünk dicsérve ha ezt tesszük az asztalra mert ez a bor minden kortyával emeli majd az Ünnep fényét!

Mi tudható róla?
A szüret 2009 októberében volt.
A bor 1/3-át új kis tölgyfahordóban erjesztették és finomseprőn tartással érlelték tovább ami fantasztikus krémességet kölcsönöz a bornak
2/3-át kóracél tartályban tartották ami pedig a szőlő gyümölcsös jegyeit őrizte meg.
2010 novemberében palackozták.

Alkohol: 12,32 %
Sav: 5,9 g/l
Cukor: 0,8 g/l

Egészségünkre :)