Egy nagyon népszerű (éppen ezért már nem kell neki reklám :)) oldalon ezt olvastam : "A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását." így elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne betenni a hétköznapokba is...
Szerintem menni fog ;)
Kiszír (vagyis bulgur saláta)
10 dkg bulgur
2 dl forró víz
8 szál újhagyma, karikákra vágva
fél kígyóbuborka apróra vágva
2 paradicsom apróra kockázva
2 darab aprított chilipaprika vagy 1 kiskanál szárított cayenne bors
1 csokor petrezselyem, aprítva
fél bögre friss menta aprítva
4 púpos teáskanál paradicsompüré
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
só, bors
2 dl forró víz
8 szál újhagyma, karikákra vágva
fél kígyóbuborka apróra vágva
2 paradicsom apróra kockázva
2 darab aprított chilipaprika vagy 1 kiskanál szárított cayenne bors
1 csokor petrezselyem, aprítva
fél bögre friss menta aprítva
4 púpos teáskanál paradicsompüré
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
só, bors
4 gerezd zúzott fokhagyma
gránátalma sűrítmény ízlés szerint
A bulgurt tálba teszem és leöntöm forró vízzel.
Lefedem és 20 percig állni hagyom.
Az újhagymát zöldjével együtt felkarikázom és apróra vágom a megmosott paradicsomot, uborkát, mentát és a petrezselymet is.
A citromot kifacsarom.
Ha kész a bulgur, hozzáadom a többi alapanyagot is.
Sózom, borsozom és lehűtöm.