2009. július 24., péntek

rákos rizottó

  • 350 g rizottó rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 150 g parmezán (kötelező a mélyhűtőben tartani)
  • 250 g koktélrák
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 3 dl főzőtejszín
  • fehér bors
  • nagy csipet lestyán
  • 10 levél bazsalikom

A koktélrákot szűrőkanálba teszem és lobogó vízbe mártom 2 percre.

30 g vajon, 5 kövér gerezd zúzott fokhagymával és a tejszínnel kis lángon főzöm.

Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, fűszerezem.

A rizst kicsit megpirítom, nyakon öntöm borral. Ha felszívta, fűszeres (só, bors, lestyán) vizet öntök rá és pörgősre főzöm.

Ha kész, óvatosan a rákhoz keverem.

Azonnal elfogy :)

Nincsenek megjegyzések: