2009. július 25., szombat

vajas-fokhagymás tonhal

  • 2 kisebb tonhal
  • 3 evőkanál vaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • fűszeres himalájai só
  • néhány bazsalikom levél
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 300 g zöldborsó
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 tasak barnarizs
A halakat egy nagy serpenyőben a vajra fektetem a fokhagymákkal, a fűszerekkel és takarék lángon megpárolom. A petrezselymet a legvégén teszem hozzá.
A zöldborsót megszórom a vegetával és annyi vízzel, hogy ellepje kis lángon elkészítem, leszűröm.
Tálaláskor a zöldborsóból ágyat vetek, ráteszem a halacskákat, és ráöntöm az egész vajas-hagymás-fűszeres szaftot.
A barna rizst egy jópofa felespohárba kanalazom a forma miatt, kis tornyokat öntök, és mindnek a tetejébe beleszúrok egy bazsalikom levelet.
Imádni fogod :)

Nincsenek megjegyzések: