Az alábbi néhány dolgot azért sorolom fel, mert mindig könnyű beszerezni őket így a háztartásunk alapelemeivé is könnyen, észrevétlenül válhatnak és miért ne tegyünk egy kis életmód változtatással az egészségünkért, nem igaz... :) ?!
Jegyezzük meg: minél színesebb egy zöldség, annál fontosabb élettani hatással bír!
A mérges zöldek, a sárgák, a vörösek kizárólag növényekből felvehető anyagokat tartalmaznak: flavonoidokat, karotinoidokat. Ezek pajzsként védik az egészségünket!
- minden évszakban az akkor érő gyümölcs (merthogy dömping van belőle, az akkori legolcsóbb)
- friss zöldségek (energiatartalmuk alacsony, de a szervezetünk sok ásványi anyagot, vitamint és rostot nyer belőlük)
- hüvelyesek (babok, lencsék, csicseriborsó melyek kiváló fehérje- és rostforrások)
- olívaolaj
- balzsamecet
- barna rizs
- dió
- pisztácia
- mandula
- sajtok
- joghurt, kefír, tej
- csirke és pulykahúsok (főként)
- halak (magyarországon élők közül a busa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése