2009. augusztus 14., péntek

vastag banános palacsinta, juharsziruppal


  • 20 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • kis só
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 banán
  • vaj
  • juharszirup
Összekeverem a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Bedolgozom a tojásokat majd apránként a tejet. Kézi habverővel szép sima tésztát keverek, 15 percre félreteszem, hogy a tészta még lazább legyen. A banánt vékonyra karikázom. A serpenyőt kikenem vajjal és ha felhevült beleteszek egy evőkanál tésztát, hogy 10 cm átmérőjű palacsintát kapjak. Ráteszek néhány karika banánt. Mikor az első buborékok megjelennek, megfordítom és néhány percig sütöm ezt az oldalát is.
Ha kisült az összes banános korong, melegen tartom és juharszirupot adok mellé.

Reggelire csináld!

A Párod (is) imádni fogja :)


Nincsenek megjegyzések: