2009. október 31., szombat

forralt bor


A Párommal imádjuk a forralt bort! Ahogy beköszönt a hűvös-párás része az ősznek, egészen január végéig hódolunk ennek a csupaíz csodának...
Így készítem el:
1 palack édes vöröset fél liter gyümölcsteával felöntök (Milford-Szeder és Málna) belekeverek egy zacskó forralt bor fűszerkeveréket, teszek bele egy marék mazsolát, fél marék vörös áfonyát, fahéjat, szegfűszeget, 1 kisebb narancsot karikákra vágva, barna cukrot és lassan melegítem, hogy fel ne forrjon. Amikor már majdnem forr, akkor elzárom a lángot, ráteszem a fedőt és 5 percig így hagyom.
Utána pedig bőven mérem, a finom gyümölcsöket is a csészékbe szedem mert imádjuk a borittas csemegét a kortyokkal kanalazni... :)

Nincsenek megjegyzések: