2009. október 31., szombat

spagetti carbonara


300 g húsos szalonnát csíkokra vágok és vajon megpirítom, adok hozzá négy gerezd zúzott fokhagymát, t, frissen őrölt fekete borsot és beleforgatom a főtt tésztát (próbáljunk minél hosszabb tésztát beszerezni).
Tálalás előtt 4 tojás sárgáját keverek hozzá, meghintem apróra szelt bazsalikommal és jóóól megszórom parmezánnal.
Tejszínt nem teszek bele.
Nekem ez a kedvenc spagetti receptem, ha csak hallok róla, már felcsillan a szemem.
Pont ma két hete, hogy Rómába repültünk a Kedvesemmel, hogy megnézzük a Szentatyát ahogy vasárnap délben kinéz a rezidenciája ablakán, hogy megáldja a rá váró tömeget...és hogy lássam végre a Szent Péter Bazilikát, a Colosseumot, a Pantheont a tetején a nyitott okulussal, a Mózes szobrot a San Pietro in Vincoliban... és nem utolsó sorban megízleljem az ország konyhájának remekeit.
Sokat bizonyított tény, hogy az olasz konyha észrevétlenül is ott csücsül a kamrapolcon, de autentikus környezetben kóstolni ezeket az ízeket, hatalmas flash volt :)

Nincsenek megjegyzések: