2009. november 30., hétfő

az adventi naptár receptje


Ez a recept a szeretetről szól, hogy csináljon mindenki bátran adventi naptárt, mert nem tudunk tévedni, hiszen szeretteink öröme a legédesebb íz, amit valaha is kóstolhatunk :)
Hozzávalók az én kedvencemhez: Az unokaöcsém, Bálint, aki nemrég múlt fél éves és olyan alaposan figyeli a dolgokat, mint egy FBI ügynök, akinek mindent pontosan rögzítenie kell :)
Azt nem tudom, hogy az első adventi naptárára mennyire fog emlékezni, de mi mindent megteszünk azért, hogy így legyen.
A naptár lépésről-lépésre készült el. Az első fok Szabi barátom volt, mert a szarvast ő szerezte be nagy műgonddal (nem mellékesen megjegyezném, hogy Szabi aktívan részt vesz a szeretteim örömmel tartásában, hiszen ő kötötte a pocit (merthogy Bálint jelen volt a szülei esküvőjén) szépen kiemelő menyasszonyi csokrát is a nővéremnek. A második lépcső én voltam, mert én raktam meg a 24 apró zsákot a szüleinek szánt édességgel, mivelhogy a csöpp B még nem tudja milyen csokit kívánni, szagolni, falni. A harmadik fok pedig a Párom, aki elhelyezte egy nagy papírszatyorban, gondosan kipattintva a helyéről a szarvát a szállítás idejére, hogy a naptár a lehető legbiztonságosabban eljuthasson a negyedik lépcsőhöz, Bálintunk apukájához, aki holnap hazaviszi a családjának és útközben az első zsákot ki is ürítheti :)

Advent a várakozásról szól, négy lépésben:

1. Ádám és Éva: mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit)
2. A zsidó nép: akinek megígérte, hogy közűlük származik a Messiás (remény)
3. Keresztelő Szent János: aki hirdette Jézus eljövetelét és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet)

4. Szűz Mária: aki megszülte a Fiút (öröm)

Szóval Bálint, rád nagyon vártunk, Te vagy nekünk az adventi naptárunk, minden nap kinyithatnak a szüleid egy ablakot, ami mögött van egy új hang, egy új mosoly, talán egy fogacska, egy örömsikoly, egy szép pillantás, felsorolhatatlan öröm...

Fogadd el tőlünk ezt a szarvast, akinek az orrát külön figyelmedbe ajánljuk, mert ilyet csak a bohócdoktorok viselnek és Rudolf :)


Nincsenek megjegyzések: