2009. november 15., vasárnap

pepperonata


Két sárga és két piros kaliforniai paprikát félbe vágok és beteszem a sütőbe, hogy felhólyagosodjon, mert akkor könnyen le tudom húzni a héját és persze azért is, hogy még inkább megsimizze ízével a nyelvemet :)
Csíkokra vágom és vékonyra karikázott fokhagymával, sóval, borssal, olívaolajon tovább sütöm. Löttyintek rá egy kevés balzsamecetet, dobok rá durvára vágott petrezselymet és pár levél bazsalikomot.
Ha kellően összepároltam, beleöntöm egy tűzálló tálba, csinálok rajta két mélyedést, ahová beleütök egy-egy nyers tojást, egy nagy mozzarellát kézzel szétcsipkedek és a tetején elrendezem, hogy mindenhová jusson, végül beteszem az előmelegített sütőbe 10 percre.
Tálalás előtt megszórom még egy kis petrezselyemmel, és vajas pirítóssal tálalom.
Nagyon finom, nagyon könnyű és valami gyönyörű...
Somlói Juhfark illik hozzá(m) leginkább szerintem :)


Nincsenek megjegyzések: