2009. december 7., hétfő

joghurtos süti


Ez a süti legalább 10 éve szerepel a családom menüjében, Anyukám mesterfokon űzi, megsütötte már szerintem vagy százféleképp :) Arra, hogy ki tanulta kitől, nem emlékszem, de az rémlik, hogy a nővérem hallotta valahol, kipróbálták és mivel ízlett, így maradt. Nyugodtan mondhatom, hogy a recept a bögrés sütik elődje, és azt is, hogy nagy előnye a gyorsan és könnyen összeállíthatóság (kevés az alapanyag), a variálhatóság (tehetek bele ízfokozónak gyakorlatilag bármit ami édes és szeretem) és az el nem ronthatóság (csak összekeverem és betolom a sütőbe).
Holnapra van egy sütirendelésem, a Drágám viszi céges névnapra, remélem mindenkinek ízleni fog majd.
A mérőeszköz végig a 110 g-os (jelen esetben epres) joghurt pohara: 1 pohár joghurt, 1 pohár barna cukor, 2 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt, negyed pohár napraforgó olaj, 2 egész tojás, fél zacsi sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, egy kávéskanál reszelt citromhéj, 1 marék mazsola.
Kivajazott tűzálló tálba öntöttem és 150 °C-on megsütöttem. Szépen feljött :)

Nincsenek megjegyzések: