2009. december 7., hétfő

majonéz


Birtokomban van a tökéletes majonéz receptje. Hmmm, mennyire krémes, mennyire finom, mennyire más...
Imádom persze a tubusban/tégelyben/pohárban kapahatóakat is virslihez, sült kolbászhoz na de a házi amit csinálok pl. a sült malachoz, az más :)
Fél literhez szükséges: 4 tojás sárgája, 1 teáskanál frissen facsart, leszűrt citromlé, fél teáskanál fehérborecet, 5 dl mogyoróolaj.
A tojások sárgáját, az ecetet és a citromlevet addig verem míg könnyű, krémes állagú lesz ezután pedig cseppenként adagolom hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverem (ez már csak 1-es fokozat) amíg kezd besűrűsödni. Ha már van tömege, bátrabb vagyok az olaj adagolásával de még mindig keverem. Ha felvette az olaj teljes mennyiségét, zom, borsozom, picit cukrozom és kézi habverővel hozzákeverek egy kis bazsalikomot.
Egy szép üvegben tartom a hűtőben, aminek elég nagy a szája ahhoz, hogy beleférjen egy evőkanál.

Nincsenek megjegyzések: