2010. január 3., vasárnap

vanília pudinggal töltött csokis minimuffin


Nagyon szeretem a muffinokat! A Férjem sós párti, én inkább édes de ez a csokis mini az egyik favoritja mindkettőnknek. Az adag 12 nagy formára van méretezve így kb. 24-26 kicsi lesz belőle. Falatkák mint a bonbonok, jártunkban-keltünkben mindig be-bekapunk egyet :)
Úgy kezdem, hogy c
sinálok egy igazi, főzős, sűrű vanília pudingot és félreteszem amíg 200 g tejcsokit és 100 g magas kakaótartalmú fekete csokit apróra vágok, mindkettőnek a felét belekeverem 4 evőkanál tejszínbe, vízgőz fölött felmelegítem és beteszem fél órára a frigóba. A csoki másik felét összekeverem 200 g lisztel, 2 kávéskanál sütőporral, 2 evőkanál édes kakaóporral, 2 tojással, 250 g joghurttal, 100 g barna cukorral, 1 dl olajjal és elkezdem tölteni a kis muffinsütő papírokat: kanalazok beléjük a tésztából, a csokimasszából, a vanília pudingból majd újra a tésztából így a massza (csoki, vanília) a golyók közepére kerül.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt sülnek meg.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Mindig nagy élvezettel olvasom más receptjeit,de sajnos nem vagyok olyan konyhatündér,hogy ki merjem próbálni,ami nem szó szerint a számba rágja,mit hogyan tegyek. Ezt szívesen kipróbálnám,de nem írtad meg,milyen höfokon sütöd meg.Elöre is köszi:Sziporka

Tengeri Só írta...

Szia Sziporka!

Ha légkeveréssel sütöd, akkor 180°C-on,ha alsó-felső sütéssel akkor 200°C-on de csökkentsd picit az időt, nehogy odaégjen az alja mert akkor kudarcként éled meg és lemondasz róla. Az a lényeg (bármelyiket is választod) hogy többször szúrj bele egy fogpiszkálót a sütibe jó mélyen és ha már nem ragad rá, elkészült a muffinod! Sok sikert! Feltétlenül írd meg milyen lett!