2010. február 19., péntek

juhtúrós-zöldbabos csirke borsos kuszkusszal






Ahogy készítettem végig Görögországra gondoltam :)
Felfedeztem már több szigetét (Kost, Zakynthost, Nissyrost) és mindet nagyon szerettem! Az ételeket, az embereket, a napot, a tengereket, a kecskéit, az olajfáit, a kabócáit... minden nomádságával együtt: JÖHET! bármikor.
2009 nyarán két hetet töltöttünk kint, onnan jött velem ez a recept egy apró változtatással, (sajnos) nem darált kecskehús van benne.
30 dkg zöld hüvelyű babot vajon félig megpárolok,
30 dkg darát csirkehúst megszórok frissel őrölt borssal, 4 gerezd zúzott fokhagymával, val, őrölt köménymaggal, korianderrel és jól megpirítom,
10 dkg juhtúrót krémesre keverek 2 dl tejföllel végül mindent rétegesen egy tűzálló tálba teszek és 180°C-on 30 perc alatt megsütöm.
2 pohár (2 dl) kuszkuszt leforrázok majdnem dupla mennyiségű vízzel és lefedem amíg teljesen fel nem szívja (pár perc) ezután zom és bőven megszórom frissen darált tarka borssal.
De jó lenne ezt most Old Phyliben enni az alatt a nagy fügefa alatt (ahol a Drágám tavaly nyáron megkérte a kezem)... :)

Nincsenek megjegyzések: