2009. július 31., péntek

édes ízű szaftos marha


  • 500 g marhahús (a kedvenc részből)
  • 2 hagyma (vastag szeletekre vágom)
  • 6 gerezd fokhagyma (hosszában félbe vágom)
  • 2 nagy répa (vastag szeletekre karikázom)
  • barna cukor
  • kakukkfű
  • majoranna
  • bors
  • 2 körte és 2 alma (vastagra szeletelem)
  • 3 dl édes vörösbor
  • 2 dl húsleves
A répát megszórom barna cukorral és vajban, fedő alatt megpárolom.
A húst kockákra vágom, oliva- vagy tokmagolajon minden oldalát megpirítom, hozzáadom a h
agymát és fokhagymát, pirítom, megszórom barna cukorral, ráöntöm a bort.
Ha a bor fele elpárolgott, jól befűszerezem, felöntöm a húslével és puhára főzöm.
A körtét és az almát nem hámozom meg, csak felszeletelem és megsütöm.
Amikor már puha a hús, egy szép edénybe szedem az összes szaftjával, belekeverem a répát, és a gyümölcsöket.
Marha finom :)
Répás krumplipürét szoktam hozzá csinálni.

Nincsenek megjegyzések: