- 500 g marhahús (a kedvenc részből)
- 2 hagyma (vastag szeletekre vágom)
- 6 gerezd fokhagyma (hosszában félbe vágom)
- 2 nagy répa (vastag szeletekre karikázom)
- barna cukor
- kakukkfű
- majoranna
- só
- bors
- 2 körte és 2 alma (vastagra szeletelem)
- 3 dl édes vörösbor
- 2 dl húsleves
A húst kockákra vágom, oliva- vagy tokmagolajon minden oldalát megpirítom, hozzáadom a hagymát és fokhagymát, pirítom, megszórom barna cukorral, ráöntöm a bort.
Ha a bor fele elpárolgott, jól befűszerezem, felöntöm a húslével és puhára főzöm.
A körtét és az almát nem hámozom meg, csak felszeletelem és megsütöm.
Amikor már puha a hús, egy szép edénybe szedem az összes szaftjával, belekeverem a répát, és a gyümölcsöket.
Marha finom :)
Répás krumplipürét szoktam hozzá csinálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése