2009. szeptember 6., vasárnap

húsleves

Ezt a fajtát imádom a legjobban!
Egy nagyobb darab csontos karajt felforralok egy kis lábasban, hogy a felesleges cuccoktól tehermentesítsem és, hogy ne fárasszam magam a hab szedegetésével a levesem pedig ne színezzem fölöslegesen.
Megtisztítom a zöldségeket (4 répa, 2 zöldség, 2 zeller) és egy lábasba teszem.
Teszek mellé 30 dkg sárga hüvelyű babot, 30 dkg zöldborsót és egy fej vöröshagymát, amiről csak a legkülső burkát veszem le. A lábasba teszem a mostanra már teljesen tiszta húst is.

Felöntöm vízzel és felforralom.
Dobok mellé 4 erőleves kockát, teatojásban 3 gerezd fokhagymát, lestyánt, 6 szem borsot és takarékon, fedő alatt megfőzöm.
Mennyei!

Igazi vasárnapi leves!

Nincsenek megjegyzések: