2009. október 31., szombat

spenótos fusili


Egy csomag fusilit kifőzök (fél kg).
Figyelem! A sót akkor szórom a vizbe, amikor már lobog!
A spenótot (600 g) lobogó vizben 5 percig főzöm, lecsöpögtetem, átszedem egy nagy serpenyőbe, amiben vajat olvasztottam (250 g). Hozzáadom a 6 gerezd préselt fokhagymát, sót, gazdagon borsot és 3 dl főzőtejszint.
Ha rottyant egyet, pépesítem.
A tésztát beleöntöm egy tűzálló tálba, ráöntöm a szószt, alaposan összekeverem és gazdagon megszórom füstölt sajttal.
Előmelegített sütöbe teszem 15 percre, utána pedig az asztalra :)
Félédes fehér bort szeretünk hozzá inni.
By the way: ez a recept az Ödi-család kedvence.
Mióta megkóstolták nálam (még a nyáron) azóta, nagy örömömre, Andreja már számtalanszor elkészítette :)
Kifejezetten szeretek rájuk főzni, mert "hálás kosztosok" és mindig szokatlanul (bár tőlünk nem) jó hangulatban telnek el ezek az esték.
Ödi egyébként már 15 éve barátom (és bár sok mindent végigcsináltunk a másikkal ezalatt az idő alatt) de nem segít gasztronómiailag a kedvében járni :) mert bármikor megkérdezem, hogy mit enne szívesen, ez a válasz: "rántotthúst" :)
A spenót nagy kedvencünk! Méregzöld! És mint erős szín, nagyon fontos a szervezetnek!

Nincsenek megjegyzések: