2009. november 29., vasárnap

fűszeres almaleves


Az alapanyagigénye csekély, nade az íze... friss, fűszeres, titokzatos, mintha valami vágykeltő hozzávalókból készült buja vacsorán vennénk részt egy gyönyörű étterem szepáréjában :)
Fél liter vízbe teszek 6-8 szegfűszeget, 2 szem borókabogyót, felforralom, negyed órára félreteszem, majd leszűröm és egy másik lábasba öntve hozzáadok 1,5 l vizet,zom picit és cukrozom annyira, amennyire édeset akarok végül felforralom. Forrás után hámozott, szeletelt almát teszek bele (1 kg Idared almát vettem hozzá) és hozzáöntöm egy fél citrom facsart levét.
8 perc főzés után beleöntök 2 dl főzőtejszínt és további 2 perc főzés után késszé nyilvánítom.
Lehűtöm és külön "romantikus ételeknek" rendszeresített (2 ilyen tányér bőven elég, mert úgyis csak nekem és a Páromnak szól a dolog jelen esetben) ünnepi porcelánba szedem...


Nincsenek megjegyzések: