2010. január 14., csütörtök

csokis keksz



Andreja barátném csinált először 100 évvel ezelőtt, akkor hozott egy egész dobozzal. Azóta szeretjük: csinálni is, enni is, ajándékozni is. Ma végre lettek róla szép fotóim (eddig mindig elfogyott mire meg akartam örökíteni) így ezennel közkincsé teszem :) : Szóval 40 dkg liszthez hozzákeverek egy egész táblát (150 g) apróra vágva a kedvenc fekete csokimból (Edelbitter Mousse Pur, 70 %-os kakaótartalmú, Lindt) adok hozzá 1 evőkanál kakaóport, 1 csapott kávéskanál fahéjat, 1 teáskanál sütőport és egy csipet t.
Egy másik edényben 2 egész tojást habosra keverek 20 dkg olvasztott vajjal, 2 csomag vaníliás cukorral, 25 dkg cukorral majd lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a lisztes mixet.
Sütőpapírt terítek a sütőlapra és evőkanállal (jó sok helyet hagyva a porciók között) ráteszek 4 X 4 db-ot (többet ne, mert nagyon megduzzadnak és ha összeérnek eltorzul a formájuk).
Előmelegített sütőben, 170°C-on, alsó-felső funkciót választva, 15 perc alatt sülnek meg. Ezt a mennyiséget háromszorra tudtam kisütni (Tori Amos énekelt közben) így bőven megtölt egy egész doboznyit úgyhogy több napra is elegendő lesz...
Omlós, szép, márványos felületű... és NAGYON FINI!!!

Ha kérdezem a Drágám mit süssek, mindig azt mondja: "csAkis keksz" :)


Nincsenek megjegyzések: