2010. január 12., kedd

majorannás csirkemáj párolt répával


Klasszik ahogy kezdem: 2 fej hagymát, 1 paradicsomot és 1 paprikát fedő alatt olajon megpárolok. Lehúzom a tűzről, adok hozzá 2 teáskanál édesnemes pirospaprikát, frissen őrölt tarka borsot bőven, sót, 1 púpozott teáskanál majorannát és beleteszem az 500 g szív nélküli csirkemájat. Visszateszem a tűzre és takarékon, fedő alatt megfőzöm.
Isteni lesz a szaftja, imádom mártogatni bele a kenyeret!

Egy másik serpenyőben 3 nagy répát viszonylag vékonyra felkarikázok és olívaolajon, fedő alatt pirítani kezdek. Megszórom egy fél teáskanál cukorral, pici sóval, öntök rá egy kis vizet és fedő alatt megpárolom.

A májhoz rizst szoktam készíteni, amit vegetás vízben főzök meg vagy ropogós héjú friss fehér kenyeret adok hozzá, hogy lehessen a sűrű, mennyei szaftot tunkolni minden falathoz.
Igazi magyaros étel! Mindig kívánom... :)

Nincsenek megjegyzések: