2010. január 10., vasárnap
lepcsánka juhtúrós-fokhagymás tejföllel
A Sógornőm szervezett egy szombat esti lepcsánka sütést forralt borral :)
5-en voltunk, 3 félét kevertünk be és az adagokat szerencsére annyira túlméreteztük, hogy bőven jutott mindenkinek elvitelre, így 4 különböző helyen ma bizton ugyan az volt a reggeli vagy az ebéd.
2 kg reszelt kruplit 3 felé osztottunk, mindegyik kupacba tettünk 1 fej apróra vágott hagymát, egy egész tojást, 2 dl tejfölt, 2 gerezd zúzott fokhagymát, sót, frissen őrölt borsot bőven.
Az első kupachoz kevertünk 30 dkg párolt fehér káposztát, a másodikhoz 2 reszelt cukkínit, a harmadikhoz 2 nagy reszelt répát majd mind a háromhoz annyi lisztet, amennyit felvett és nem lett már folyós állagú. Ildi evőkanállal mérve, a tetejét kicsit meglapítva 2 serpenyőben párhuzamosan sütötte és ettük, ettük és ettük amíg bírtuk... :)
A tetejét fogyasztáskor juhtúrós-fokhagymás-petrezselymes tejföllel kentük meg jó vatagon és jól megszórtuk reszelt füstölt sajttal.
Nagyon jól sikerült... kis este volt :)
Ezt az ételt tájanként máshogy hívják. Lehet: Prósza, Macok, Lepcsánka,Tócsni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése