2010. február 11., csütörtök

brownie


Akkor hallottam először, amikor Szamantha a Szex és NY egyik részében azt mondta C-nek: "Itt adják a város legfinomabb browniját" és egy-egy szelet csokis piskótát tettek a tálcájukra. Sokáig csak a Kolossy téren ettem mindig hazafelé, aztán egyszer Ancsi elmesélte, hogy az anyukája csinált és az milyen lett... Teljesen felcsigázott, úgyhogy kipróbáltam. Azóta nem csak a Kolossy téren eszek :)
30 dkg étcsokit felolvasztok vízgőz fölött, adok hozzá 10 dkg vajat, 4 tojást, 2 csomag vaníliás cukrot, 30 dkg barna cukrot, 15 dkg lisztet. Ha szépen összeállt, keverek bele 10 dkg apróra tört diót és egy kivajazott tűzálló tálba öntöm.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt sül meg. Picit folyós lesz a közepe, de ahogy hűl szépen megszilárdul.
Olvasztott étcsokit kenek a tetejére (és teszek félre magamnak pár kockát sutyiban másnapra).

1 megjegyzés:

Lapáncsai írta...

Szia Olgi!

Igazán örülök, hogy otthon is kipróbáltad.
Most van egy még finomabb édesség:

http://www.nosalty.hu/forro_csokolade_fondant_recept_511

Szombaton elkészítettem mennyei orgazmus a szájban...uhh fantasztikus élmény volt:)

Csók Ancsi