2010. február 15., hétfő

pizza


Nagyon örültem amikor a Bécsi utca után a Bécsi úton is nyílt egy Vapiano mert imádjuk az olasz konyhát! Stílusában is nagyon bejön, mellette szól, hogy tavasztól-őszig van nyitott része, kaputól-kapuig egy rövid sétával elérhető, ráadásul ma ihletet adott: Legyen pizza!

Így történt... :)

1 dl langyos tejbe keverek 1 kávéskanál cukrot és felfuttatok benne 2,5 dkg élesztőt.

Adok hozzá 0,5 kg lisztet, 2 evőkanál olíva olajat, 1 teáskanál sót, 0,5 dl vizet.

Jól összedolgozom és meleg helyre teszem 1 órára (általában letakarom a tálat egy konyharuhával és bedugom az ágyba :)) hogy szépen megkeljen.

Kinyújtom, formázom amekkorára szeretném (van, hogy több picit sütök) és ráteszem a feltétet, ami jelen esetben: házi kolbász (szombaton kaptuk Ödiéktől a kóstolót), zöld olíva bogyó, póréhagyma karikázva, paradicsom, sárga húsú paprika, parmezán és a végén jóóó sok durvára vágott petrezselyem.

Nincsenek megjegyzések: