2010. február 3., szerda

Crémé caramel


Hmmm, ez a desszert! Léleknek szól... :) és olyan könnyű, hogy a leglaktatóbb vacsi után is mindig elfogy.
10 dkg finom kristálycukrot egy vastag aljú lábasban felolvasztok úgy, hogy a lábast folyamatosan forgatom mert a cukornak egyenletesen kell barnulnia.
Ha kész, leveszem a tűzről és szinte cseppenként hozzáadok 2 evőkanál vizet, hogy ne karamellizálódjon tovább majd beleöntöm 6 tűzálló kis formába (picit hagyok díszítésnek) és hagyom kihűlni.
6 dl tejet és 1 vaníliarudat épphogy felforralok, félreteszek. 15 dkg finom kristálycukrot kikeverek 3 egész felvert tojással és 2 tojássárgájával, óvatosan hozzáöntöm a tejet, elkeverem és elosztom a 6 tálkában aminek az alján már ott a kihűlt karamell.
Egy akkora tepsibe, amibe belefér a 6 forma vizet öntök a tálkák feléig és betolom a 180°C-ra előmelegített sütőbe 35 percre, de folyamatosan figyelem az üvegen keresztül, hogy mikor szilárdul meg a krém.
Ha kész, a tálkákat egy konyharuhára szedem és 15 percig állni hagyom, tányérra borítom majd meglocsolom a maradék karamellel.
Nagyon könnyű az elkészítése, akinek nincs rutinja az is bátran vállalkozhat rá és ami a legfontosabb: a legtöbb fiú (is) édesszájú és nemsokára jön a
Valentin nap!
Asszem' a Kátayban láttam szív alakú crémé brülée formát... :)

Nincsenek megjegyzések: