2010. február 5., péntek

túrós-mazsolás felfújt




Ezeken a téli péntek estéken valahogy mindig rám jön a süthetnék! Ez a túrós-mazsolás rég elfeledett egykor nagyon-nagy kedvencem volt, úgy döntöttem újra felveszem a repertoáromba :)
Két tojást kettéválasztok, a sárgájához keverek 1 vaníliás cukrot, 1 dl tejet, 8 dkg cukrot, 10 dkg búzadarát, 50 dkg túrót és 10 dkg tejben előzőleg jól beáztatott óriás szemű mazsolát.
A tojásfehérjéket 2 dkg cukorral kemény habbá verem, a felét a túrós-mazsolás masszához keverem és beleöntöm egy kivajazott jénaiba. A tojáshab másik felét szépen a tetejére simítom.
220°C-on 30 percig sütöm fedővel, 10 percet nélküle, hogy piruljon.

Nincsenek megjegyzések: