2010. március 16., kedd

lazac spárgával

Ripsz-ropsz kész és nem kell hozzá semmi fakszni :) csak:
25 dkg zsenge zöld spárga,
50 dkg lazac,
olvasztott vaj,
egy citrom,
frissen őrölt cayanne bors,
tengeri,
4 gerezd fokhagyma
és 1 teáskanál apróra vágott friss rozmaringlevélke.
A spárgát vajon megpárolom. Ha kész kiveszem és teszek a serpenyőbe még egy kanál vajat a fűszerekkel (tört fokhagyma, rozmaring, só, bors és fél citrom leve).
Egy percig forralom, után ráöntöm a lazacra. Minden szeletre fektetek spárgát és 20 percre betolom a sütőbe alufóliával fedve.
200 °C-on 35 perc kell neki, 20 perc után leveszem a fóliát.
Díszítésnek citromkarikát teszek rá, köretnek jó kis vajas krumplipürét adok hozzá.
Imádni való villámgyors egyszerűség és nemcsak finom és egészséges hanem nagyon szééép is!

Nincsenek megjegyzések: