A Clafoutis egy tradicionális francia desszert amit annyira imádnak a franciák, hogy még a legelőkelőbb francia éttermek étlapján is szerepel. Gyümölcsös, könnyed, nem édes ezért a nem édesszájú fiúk is szeretik (mint amilyen az enyém is:)) úgyhogy full trakta után is simán az asztalra lehet tenni, garantáltan elfogy. Bár az eredeti Clafoutis hatalmas, ropogós, friss fekete cseresznyéből készül, ez most málnás :)
Roppant egyszerű az elkészítése!
Kivajaztam a tortaformám, beleszórtam
25 dkg málnát és meghintettem
2 csomag vaníliás cukorral. Összekevertem 3 egész tojást
15 dkg cukorral,
2 dl habtejszínnel,
fél citrom reszelt héjával,
1 kiskanál vanília aromával,
15 dkg liszttel,
1 evőkanál rummal,
15 dkg túróval és a málnára öntöttem. 180°c-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt sült meg. Ezután kivettem, ráborítottam egy nagy tányért, megfordítottam, hogy a málnás alj a tetejére kerüljön.
Hát nem gyönyörű?!
3 megjegyzés:
Szia! Szeretném kérdezni, hogy ez a gyönyörűség fagyasztott málnával is elkészíthető?
Tegnap "full trakta" volt nálunk (férj 40.)jött a nagycsalád, megsütöttem mirelit cseresznyével dupla mennyiségekkel, nagyobb formában tortának.
Nagyon finom lett és gyönyörű!
Köszi az ötletet!
Én mézes körtével próbáltam ki mennyei lett!
Megjegyzés küldése